Aloteltiin jo viime vuoden puolella yhden kaverin kanssa tekemään nukketaloa, pääasiassa miehenpuolikkaani kummitytölle, ja ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa omillekin muksuille Sillon se oikeastaan jäi vielä suunnittelu asteelle. Talo tosin saatiin hommattua, sattu löytymään Huuto.netistä sopiva. Äitinihän sen tosin löysi, ja hakikin, Tampereelta.

 

Ennen kun voitiin edes aloittaa, oli tietenkin pakko tehdä valmisteluja, ja mitäpä muutakaan kuin mattoveitsellä tapettien repimistä :P Huh mikä homma, meinas kyllä moneen otteeseen jäähä tekemättä. Ja tietenkää ei talon omat tapetit ja lattiat kelvannu, nirsoja kun ollaan :)

 

Vihdoin viimein päästiin itse tapetoimiseen, joka olikin taas oma juttunsa. Ajateltiin olla fiksuja, ja tehdä leivinpaperille kaavat huoneista, ettei mene niin paljon tapettia hukkaan. Ihan hyvä idea sinällään, mutta vaikka kuinka tarkkaan mitattiin, ni silti aina jostaki kohasta heitti O_O Ihan kun se talo olis muuttanu ittesä kokoa jatkuvasti.

 

Tietenki yritettii väkertää kaks ihmistä samaa aikaa sen talon kimpussa, ni eihän siintä tullu mitää, toinen joutu aina pyörittelee peukaloitaa sillo ku toine teki :P Loppujen lopuks päätettiinki, että toinen tekee tapetointia, ja toinen alottelee huonekaluja. Johan alko hommaki luistamaa. Tai sitten ei :P Kaavat oli edelleen väärän kokosia ja itselläni meinasi käpy palaa huonekalujen kanssa. Yritin väkertää sohvaa, minkä ohjeista en ensin meinannut ymmärtää mitään. Loppujen lopuksi se onnistui tälläiselle rähmäkäpälälle ihan hyvin :) Tai siitä tuli niin hyvä, kuin mitä itse pystyn saamaan aikaan. Ehkä jotain hienosäätöä siihen voisi viellä laittaa, kuten esim. kultaista nauhaa tms. Ja muita tarvike aineita ei tarvittu kuin, pahvia, kangasta, vanua ja liimaa. Mietittiin, että sohva on ehkä liian matala, joten keksin laittaa lasihelmistä/kuulista, mitä lie pienet jalat sohvalle, mitkä antokin kivan säväyksen :) E i se sohva ihan noin räikeä ole kuin kuvassa, on paljon tummempi luonnossa ja tuossa ei ole vielä niitä jalkoja laitettu.


Yritin myös tehdä nojatuolia, mutta se ei kyllä ihan onnistunut. Liima oli yön aikana vääntänyt tuolin ihan omituisen muotoiseksi, ettei enää istuinosa ja välikappale mahtuneet ollenkaan O_O Pitää yrittää sille keksiä vielä jotakin, hienosäätöä :)

 

Kaverini tuskaili talon kanssa, ja sai tosi nättiä jälkeä :) Alakerrasta piti repiä portaat irti, jotta tapetin saisi nätisti laitettua. Kaikki muut huoneet ovatkin kaverini käsialaa, paitsi yläkerran olohuoneen tapetoin itse.

 

Onhan tämä aika suurpiirteisesti kerrottuna, mutta täytyy seuraavan kerran yrittää kirjoitella, kun taas saamme jotakin aikaiseksi, ja mielellään heti sen jälkeen, ettei unohdu :) Jokatapauksessa talo on jo hyvällä mallilla, ja innolla odotan seuraavaa kertaa, kun sitten molemmat tekee huonekaluja :)