Joskus sitä miettii, et kuin paljon pitää kestää pelkästään sen takia, että rakastaa toista? Kuinka huonosti saa kohdella toista, ennen kun se rakkaus loppuu? Vai loppuuko se? Ite oon aina ollu sitä mieltä, et lähen kävelemään, jos miuta kohdeltas huonosti, mut meniskö se loppupeleissä nii? Olisko se nii helppoo, ku mitä se on sanoa? Vai jäisinkö kuitenkii, ja kerta kerran jälkeen antaisin anteeksi, vai saisinko oikeasti irtauduttua siitä? Paha sanoa, en tiedä.

 

Mutta silti sitä miettii, esim. pahoinpitelytapauksissa, tai esim. huonosti kohtelu johtaa niinkin pitkälle, kuin oman lapsen huostaanotto. Onko se rakkaus sitten oikeasti joka nyrkiniskun arvoista? Tai jokaikisen itsetunnon rippeen tuhoamisen arvoista?

 

Eräs hyvä ystäväni on joutunut kestämään kaikenlaista paskaa mieheltään (ei sentään sitä nyrkkiä, onneksi!). Miehelle on tärkeintä vain oma napa, muilla ei ole mitään väliä (mm. ystäväni isä menehtyi ihan äskettäin, ja mies vain valittelee, kuinka vaikeata HÄNELLÄ on, eikä varsinkaan ole ystäväni tukena ollut). Myöskään tyttärestään mies ei välitä tipan vertaa. Olen monesti kysynyt ystävältäni, miksei hän lähde tytön kanssa pois, ja aloittaisi ns. alusta, mutta aina törmään samaan vastaukseen; "Rakastan häntä". En edes muista, milloin olisin nähnyt ystäväni OIKEASTI onnellisena, tai edes hymyilevän/olevan aidosti iloinen. Onko se tosiaan sen arvoista? Miksi tuhota elämänsä tuollaisen takia, kun voisi saada jotain paljon parempaakin? Miehen ansiosta tyttökin on sijoitettu muualle, että sitäkö se rakkaus sitten on? Miun mielestä kun se rakkaus ei aina pelkästään riitä, varsinkaan jos se on yksipuoleista.

Kyllä minäkin rakastan, ja monia asioita rakastankin (ennen kaikkea poikaani, miestäni, ystäviäni, lemmikkejäni etc.), mutta silti en osaisi kuvitella eläväni tuollaista elämää pelkästään rakkauden takia. Olen sen verta itsekäs, että haluan olla onnellinen, ja tuollaisessa sitä en todellakaan olisi. Ehkä monelle sopivat seuraavan laulun sanat, pysähtykää hetkeksi ihan oikeasti miettimään, että tätäkö tosissani haluan, ja jos ette, tehkää asialle jotain!

Irina - Kymmenen kirosanaa